Ласкаво просимо,
Гість
. Будь ласка,
увійдіть
або
зареєструйтеся
.
1 година
1 день
1 тиждень
1 місяць
Назавжди
Увійти
Початок
Blog
Wiki
Правила
Допомога
Пошук
Увійти
:
Головний український форум forum.ubuntu.kiev.ua!
Ubuntu UA
Загальні розділи
Головний
Як НЕ платити за Windows?
Сторінок:
1
2
[
3
]
« попередня тема
наступна тема »
Друк
Автор
Тема: Як НЕ платити за Windows? (Прочитано 9877 раз)
Zapadlist
Newbie
Re: Як НЕ платити за Windows?
«
Відповідь #30 :
2008-06-06, 19:05:21 »
Цитата: chuvash від 2008-04-20, 21:38:17
Хто-небудь з США замовляв ноути? Там дешевше та можно обрати комплектацію за власним бажанням... але незрозуміло, як з доставкою... та чи можливо взагалі замовити в Україну ноут наприклад з ecomm.dell.com
На Україну не відсилають. Особисто перевірив. Найкращий у цьому випадку варіант, коли хтось із друзів живе у США і може переслати його поштою в Україну. Проте тут є інша неприємність. Згідно наших законів: все, що перевозиться через державний кордон і є дорожчим від 200 уе (убитих єнотів), обкладається митом (+50-75% вартості). Як варіант можна задекларувати вартість до 200 баксів, але може і не пройти...
Цитувати
видел в "Метро" (супермаркет) ноуты продают с Кубунтой что меня лично очень обрадовало
Какая модель? Я работаю в "Метро" и ничего такого не видел. Может плохо смотрел...
Записаний
Surzh
Jr. Member
«
Відповідь #31 :
2009-05-12, 12:41:09 »
Цитата: Kotyara від 2008-04-01, 19:12:43
на скільки я пам'ятаю - в багатьох магазинах (у нас) вінду ставлять навіть якщо ноутбук прийшов "голий"... один мій знайомий встиг вихопити собі ноут і відбитися від дядьки, що вже йшов з інсталяшкою вінди
Наскільки я знаю, це є порушенням прав споживача. Магазин не має права щось робити з ноутбуком (розпаковувати також).
Записаний
Olexandr
Newbie
«
Відповідь #32 :
2009-05-13, 23:50:43 »
А що на вітрину ставити запакований ноутбук?
Записаний
kotyara
Sr. Member
«
Відповідь #33 :
2009-05-14, 00:33:25 »
Цитата: Surzh від 2009-05-12, 12:41:09
Наскільки я знаю, це є порушенням прав споживача. Магазин не має права щось робити з ноутбуком (розпаковувати також).
в наших глубинках, где "компьютер" и "виндовс" означают практически одно и то же -- продавцу легче сразу поставить виндовс, чем потом отбиваться от "благодарных" покупателей "а шо эта мне тута впарили, чо вместа контера, фильмаков да музла тута какиета буквы нипанятные??? чо за \"instert disk\", ты шо у меня диск сп*дил??" и все равно ставить тот же виндовс. только уже с подпорченными нервами (и в худшем случае -- с подбитым глазом)
Записаний
VitalisK
Newbie
Linux uZer
«
Відповідь #34 :
2010-01-05, 19:01:48 »
В деяких магазинах продавці про ікси навіть незають. Приклади з Вінниці:
"Фокстрот"
на Келецькій: купував ноут. Попередньо переглянувши моделі на вітринах, запитав у консультанта (К.) "чи є ноути без вінди?". К. показав машину з фрідоскою. На вітрині ще був Acer з Лінуксом, я і про цього ноута запитав. "Тут взагалі нічого немає" - була відповідь. Потім К. вкл. ноута і я йому показав слова "Linux Linpus" в чорному терміналі.
Якщо К. не знає про Лінукс, то про startx - тим більше.
В
"Цифрі"
для того, щоб поставити заставку-лого, видалили рідного лінукса та поставили "форточку".
Працівник
ТРК "Еверест"
(інтернет-провайдер між іншим), при встановленні в мене вдома інтернету, запитав "шо за вінда?" коли побачив мою Мандріву. Мені прийшлось включати комп, де паралельно стоїть віндовс.
Тому зараз при купівлі комп.техніки (собі чи друзям), я обов'язково задаю питання пов'язане з Лінуксом. Такий собі лікбез їм роблю
Записаний
З пінгвінами дружу з 1.06.2009 !!!
kotyara
Sr. Member
«
Відповідь #35 :
2010-01-06, 00:45:22 »
Цитата: VitalisK від 2010-01-05, 19:01:48
Працівник
ТРК "Еверест"
(інтернет-провайдер між іншим), при встановленні в мене вдома інтернету, запитав "шо за вінда?" коли побачив мою Мандріву. Мені прийшлось включати комп, де паралельно стоїть віндовс.
datagroup (не саппорт, саппорт еще мне ликбез делал, когда я спрашивал нет ли проблем) - та же фигня. приперся как-то страшный дядька-монтажник, завалился в квартиру обутый, начал по убунте шариться. спросил его что нужно - сказал "сетевые подключения". хорошо хоть networkmanager показать можно было. но все равно дядьке пришлось поверить на слово, что это не у меня проблема (психологическое отаке на дядькин мозг "А ЧО ЭТА?" + немного красноречия)
PS в Виннице вообще, имхо, не стоит железо брать. особенно ноуты. особенно в фокстротах/цифрах - мало того, что дорого чересчур, так еще и черт разберет что с теми ноутами делают работники, когда им делать нечего (а делают многое - музыка, фильмы, игры и прочее активное эксплуатирование)
Записаний
FrenzyVanDeMerwe
Newbie
«
Відповідь #36 :
2010-02-03, 17:25:18 »
Вот я себе такое брать буду в конце месяца
http://digi.com.ua/product_11274.html
И платить за винду ненадо)
Записаний
gentleman
Newbie
«
Відповідь #37 :
2010-02-05, 21:56:15 »
Я, наприклад, купував свій ноутбук абсолютно "голим". І хоч він "заточений" під Windows Vista (диск із драйверами), я помучився-помучився із цим мотлохом і врешті-решт встановив Ubuntu.
«
Останнє редагування: 2010-02-05, 21:58:21 від gentleman
»
Записаний
I JUST LOVE YOU, ANEL :flower: :flower: :flower:
FrenzyVanDeMerwe
Newbie
«
Відповідь #38 :
2010-02-20, 21:14:20 »
http://digi.com.ua/product_11274.html
я купил себе тут этот же ноут) тут стояла ubuntu 8.04 вроде
Записаний
GVA
Newbie
«
Відповідь #39 :
2010-04-03, 16:59:54 »
На скільки я розумію, якщо ОС включена до складу комп'ютера його виробником, то вона є його невід'ємною складовою і вилучити її звідти з метою зменшення ціни комп'ютера не можливо. Як приклад можна привести купівлю смартфона. Всі ж задоволені тією ОС, яка на ньому встановлена? Більш того, хтось саме за наявність саме цієї ОС на цьому смартфоні його і купує. Тому вважаю, що під час купівлі комп'ютера треба звертати на встановлену ОС, як на його складову. І обирати собі той комп'ютер, де встановлена/не встановлена потрібна/не потрібна вам ОС.
Вимагання грошей за встановлену в магазині ОС, без згоди виробника або покупця, на мій погляд, є порушенням прав споживача, порушенням норм чесної конкуренції та порушенням антимонопольного законодавства. Фактично такі дії продавців можуть підпадати під статті Кримінального кодексу України щодо шахрайства (ст.190) та вимагання (ст.189).
Записаний
OS: Ubuntu 64-bit; MB: MSI K9A2 Platinum V2; CPU: AMD Phenom 9950; RAM: Corsair PC2-8500 4x2048GB; HDD PATA: Seagate 120GB; HDD SATA: Seagate 2x320GB+1500GB; VC: nVidia GeForce 8800 GTS;
Сторінок:
1
2
[
3
]
Друк
« попередня тема
наступна тема »
Перейти в:
Будь ласка, виберіть призначення:
-----------------------------